in

5 храни, които понижават холестерола

[sociallocker id=“62543″]

Вашето тяло се нуждае от „добър“ холестерол, но не и от „лош“. Ако имате повече от допустимите граници, лошият холестерол запушва артериите.

Холестеролът се произвежда естествено от черния дроб и се приема с някои храни като яйца и месо. Лошото хранене, повишава нивата на лош холестерол, а оттам и вероятността за сърдечно-съдови болести, инфаркт и други болестни състояния.

Искате да знаете, как да се справите с холестерола и да понижи нивата му в организма? Мисията е възможна. Ще разгледаме 5 храни, които помагат с борба срещу високия холестерол.

1. Бадеми

Проведено е проучване сред хора страдащи от сърдечно-съдови проблеми. Резултатите са уникални и смайващи.

Участниците били раздели на две групи – които консумират бадеми и такива, които не консумират. Както сами може да предположите тези, които добавили към своето меню бадеми, значително понижили нивата на лош холестерол.

Прибавете бадеми към вашите хранения. Ще се насладите на прекрасен вкус и заедно с това ще подобрите здравословното си състояние.

2. Овес

Овесът е всеизвестен с борбата си срещу лошия холестерол.

Прибавяйте го сутрин към закуска. Овес в съчетание с кисело мляко и пресни плодове е отличен избор за старт на деня. Ще ви зареди с енергия и ще ви държи сити дълго време.

Също така овесът е богат на много протеини и антиоксиданти. Ще се влюбите в невероятния вкус. Без съмнения тази храна ще се превърне в любимата следобедна закуска.

3. Авокадо

Изненадани ли сте, че виждате авокадото и тук? Разбира се, че не.

Авокадото е богато на множество полезни мазнини, които за ваша изненада, понижават нивата на лош холестерол в кръвта. Проучване направено между хора, които се хранят с плода и такива, които не се, категорично затвърждава резулатите.

Ако още не сте прибавили авокадото към своето меню, не чакайте повече. Може да го консумирате на закуска, обяд или вечеря, от вас зависи.

Погрижете се за здравето си, като добавите тези невероятни храни към ежедневието. Значително ще намалите нивата на лош холестерол, а и има голяма вероятност да се отървете от излишните килограми.

Уверете се сами и изпробвайте храните още сега!

[/sociallocker]