in

Ха-ха

Докато чакала резултатите, тя отишла на първата си среща с Том (28), с който се запознала в Туитър и с който си пишели вече няколко седмици.

Докато чакала резултатите, тя отишла на първата си среща с Том (28), с който се запознала в Туитър и с който си пишели вече няколко седмици.

„Казах му, че може би имам рак на гърдата. Тогава това не изглеждаше реално, но се постарах да бъда положителна „, разказва тя. Само пет дни по-късно, тя е получила новина, че има рак, а на преглед отишла с приятелка, тъй като нейните родители били в Испания.

Специалистът й казал, че следва операция, химиотерапия, лъчетерапия и вероятно замразяване на нейните яйцеклетки, в случай че радиацията повлияе на нейното плодовитост.

„Това звучи страшно, а по някаква причина не можех да спра да мисля за моята коса. Имам дълга руса коса, а мисълта, че ще я загубя тогава ми беше трудна,“ признава Лийен. Тя чакала 10 дни, преди да каже на родителите си, защото не е искала да провали почивката им. Два дни след диагнозата, отново се видяла с Том и му казала какво се случва.

„Казах му, че ако вече не иска да се виждаме, че ще бъде напълно разбираемо, но той не искаше да се откаже.“ Един месец след диагнозата тя била оперирана и били необходими шест месеца за лечението. Когато загубила косата си, носела перука и подчертава, че Том не я третирал различно.

„Когато идваше вкъщи, си свалях перуката пред него, а преди последната серия химиотерапия, отидохме на първата ни обща почивка“, разказва тя. „Не трябваше да остава до мен, но остана. Аз съм на хормонална терапия до 2020 г., което означава, че до тогава съм безплодна, а ние решихме да имаме деца през следващите пет години, което е още един кръг от борбата, която ни предстои „, казва Лийен.

Но все пак са преминали всички трудности заедно и сега е сигурна, че е намерила своята сродна душа и любовта на живота си.