in

Готино

Годишната реколта от Спрут F1 е фантастична – около 14 000 домата с общо тегло около 1.5 тона.

Годишната реколта от Спрут F1 е фантастична – около 14 000 домата с общо тегло около 1.5 тона.

Основните особености на този сорт домати е огромната му способност да се развива, богатата реколта и устойчивостта срещу болести. Генетически е заложено коренната му система да е мощна, а повърхностният листен апарат да е добре развит.

Всяка чепка от хибрида Спрут F1 дава около 5-6 плода със средно тегло 100-160 грама. Доматите имат кръгла форма, месести са и сочни. Твърди се, че вкусовите им качества са отлични. Процесът на растеж на доматеното дърво средно продължава 1-1.5 година.

Добрата новина е, че този сорт домати може да се отглежда както от професионалисти, така и от любители градинари. В обикновен парник за 3 летни месеца може да се получи достатъчно високо растение, което да донесе за сезона около 10 кг домати.

За оптимално развие е препоръчително растението да бъде добре подхранено с минерални соли.

Когато дървото се отглежда под открито небе, се понижава реколтата. Доматеното дърво Спрут F1 е чудо на селекцията, което може да бъде отгледано от всеки един човек. Необходими са само грижа, търпение и ентусиазъм. Растението е прекрасно на вид, а плодовете му са сочни и вкусни.