in

Готино Обичам

Индианска притча за два вълка. Това е МЪДРОСТТА НА ВЕКОВЕТЕ. Прочетете я за половин минута и ще я ПОМНИТЕ ЦЯЛ ЖИВОТ [текст]

Притча за двата вълка

Прочетете тази кратка индианска притча и се замислете с какво тя може да ви помогне в живота. Всеки открива нещо за себе си в това късче мъдрост, запазило се през вековете.

Стар и мъдър индианец трябвало да предаде традициите на своя внук, който бил твърде млад,  за да разбере трудностите и препятствията в живота. Затова дядото започнал обучението на момчето с една притча за 2 диви вълка.

Във всеки от нас, по всяко време се води постоянна борба. Борба между два вълка, които се надпреварват за надмощие. Те са постоянно с нас и не можем да избягаме от тях.

Малкото момче не успяло веднага да разбере за какво става дума, но продължило да слуша с видим интерес.

Първият вълк символизира лошото и злото в живота. На него дължим завистта, омразата, алчността и всички грехове. А вторият вълк е добър и ни дава любов, свобода, надежда и спокойствие.

Замислено момчето задало логичния въпрос кой вълк побеждава обикновено?

Побеждава този, когото храниш повече

…отговорил мъдрият индианец с прикрита усмивка и продължил ежедневната си работа.

Но тази история останала завинаги в съзнанието на детето, което започнало да я разпространява сред своите приятели, които от своя страна я предавали на техните приятели.

Така историята за двата вълка и двамата индианци се запазила и до днешни дни, а сега ние ви я подарихме и на вас.

Моля споделете я, за да достигне и до други.

Заслужава си да се прочете – това е мъдростта на вековете, събрана в 30 секунди.