in

Как да разкараме стреса на работното място? Вижте различни методи за постигане на максимално спокойствие(УНИКАЛНО ВИДЕО)

как да се справим със стреса

Има няколко варианта и сега ще ги споделим с вас, а вие сами ще прецените кои от тях да изберете.

Да не го разкараш
Точно така, това е опция. Разбира се, бавно, но сигурно ще се превърнеш в невротик, ще си мегаприпрян, ще дразниш колегите си и работата няма да бъде удоволствие, а ужасна и травмираща задача. Накрая или ще откачиш, или ще те уволнят, защото поведението ти ще е недопустимо за работна среда.

Харесва ли ти тази идея?

Не?

Тогава прочети какви са другите опции.

Слушай музика
Това определено помага, но ако си изнервен, надали е добре да се „лекуваш“ с новия албум на Металика – по-добре избери нещо бавно и инструментално, препоръчваме ти ноктюрните на Шопен (не, не се шегуваме).

Разходи се в обедната почивка
… по възможност в парк, но ако няма такъв наблизо, просто поседи на пейка и погледай в празното пространство – дървета, тревни площи, облаци, птици, минувачи…

Това определено успокоява.

Храна и напитки
Просто е: яж повече плодове и пий повече течности, докато работиш. И под „течности“ имаме предвид не бира, а вода и фрешове. Доказано е, че хидратирането намалява нивата на стреса значително.

Вземи си боксова круша
Да, знаем, звучи нестандартно. Но истината е, че това предложение, освен работещо, в момента може да стане реалност, без да се налага да обикаляш по магазини в търсене на подходяща боксова круша.

Чудиш се как?

В случай, че това не ти е достатъчно, ето какво установихме ние след първия ден на крушата в офиса ни: удрянето на крушата (а не на колега, например!) премахва едва ли не целия стрес, уморява приятно и те успокоява. А и винаги можеш да си представяш, че удряш някой неприятен тип (или дори шефа), нали така?

Специалистите твърдят, че самото удряне премахва стреса много по-добре от тичането.

Още ли се чудиш? Загрей добре китките, слагай ръкавиците и удряй!