in

Можем ли да обърнем процеса и кариесите ни да заздравеят?

Ето четирите основни причинителя на кариесите:

Дефицит на минерали в храната – калций, магнезий и фосфор

Липсата на мастноразтворими витамини включително А, Е, К, и особено витамин D

Ако прекалявате с фитинова киселина

Ако прекалявате с обработена захар

Можем ли да обърнем процеса и кариесите ни да заздравеят?

Много е важно да си мием зъбите всеки ден, но има и други начини, с които можем да обърнем процеса на образуването на кариесите.

Елиминирайте захарта от диетата си:

Освен за зъбите ви, това е безценно за вашето здраве като цяло. Елиминирайте сладките газирани напитки, шоколади, сладкиши и други подобни изкушения – те декалцират зъбите ви и създават среда, в която се образуват кариеси. По този начин ще намалите киселинността в устата си и ще дадете възможност на зъбите да регенерират своята цялост.

Елиминирайте фитинова киселина

Присъства в бадеми, семки, и други ядки. Фитинова киселина залепва за зъбите и блокира калций, магнезий, желязо и цинк, които укрепват повърхността им.

Консумирайте непастьоризирано „сурово“ мляко.

То бъка от безценни съставки, като калций, магнезий, фосфор, и мастноразтворими витамини, които вършат чудеса за вашите зъби.

Внимание: Непастьоризираното мляко крие известни рискове за определени физиологични състояния, преди да го консумирайте се консултирайте с вашия лекар.

Наблягайте на консумацията на зеленчуци с листа, плодове, здравословни мазнини като кокосово масло, авокадо, маслини и риба.

Използвайте зъбна паста без флоурид.

Пречиствайте с олио. Много е лесно, но е малко неприятно. Просто държите една супена лъжица олио в устата си за 20 минути и го изплювате. Олиото буквално изсмуква плаката и бактериите от устата