in

Рядкото генетично разстройство е причинено от липсващ ензим, което възпрепятства производството на мъжкия хормон дихидротестостерон в матката.

„Помня, че носих малка червена рокля. Бях роден вкъщи. Те не знаеха пола ми. Ходиш на училище и носих пола. Никога не съм харесвал да се обличам като момиче. Когато ми купуваха момичешки играчки, аз никога не си играех с тях. Исках постоянно да си играя с момчетата“, споделя той.

Рядкото генетично разстройство е причинено от липсващ ензим, което възпрепятства производството на мъжкия хормон дихидротестостерон в матката.

Всичките бебета в матката, независимо мъжки или женски, имат жлези, известни като полови жлези, и малка издатина между краката. Около осмата седмица мъжките бебета, които носят Y хромозома, започват да произвеждат дихидротестостерон в големи количества.

Истинска мистерияТова превръща издатината в пенис. Що се отнася до жените, то издатината се превръща в клитор.

Някои бебета обаче нямат ензима 5-α-reductase, който задейства производството на хормона. Това означава, че бебетата след раждането си изглеждат като момичета – без тестиси и нещо, което много прилича на вагина. Но с настъпването на пубертета, огромни количества тестостерон задейства растежа на мъжките полови органи. Това прави гласа на въпросните деца по-дълбок и допринася за развитието на пениса.

В крайна сметка, развитието, което е трябвало да стане в матката, се случва при тези деца около 12 години по-късно.

Източник: Блиц