in

Тогава германката решава отново да живее без пари и да се препитава единствено чрез принципите на натуралната размяна.

Хайдемари споделя, че се е решила на категоричната стъпка, след като чула интервю с пастор по местно радио. Той разказвал за малко канадско село, където не използвали валута, а разменяли продуктите, от които имат нужда.

Тогава германката решава отново да живее без пари и да се препитава единствено чрез принципите на натуралната размяна.

Начинът ѝ на живот е срещал както одобрение и подкрепа, така и много критики. Въпреки че не ѝ е било приятно да гледат на нея като на просяк, казва, че с времето свиква и с това отношение.

Всички вещи на Хайдемари се побират в един куфар. Живее при различни хора и често се мести от място на място. Срещу подслон и храна тя предлагала почистване къщата, разходка на кучето или да се грижи за деца.

Нейният избор привлича вниманието на медиите и за нула време тя става популярна не само в Германия, а и по цял свят. След това хора започват сами да я канят в дома си, като поддържали решението ѝ да живее без пари.

Хайдемари вярва, че капитализмът потиска човешкото и в желанието си да придобиват повече материални блага голяма част от хората са забравили да бъдат отзивчиви и съпричастни.

Хората могат да се организират сами, да се обединят, да работят заедно и да вървят към прогрес, казваше в интервютата си германката.

Източник: ezine.bg