in

Великата Стоянка Мутафова с Рекорд на Гинес! (ВИДЕО – Откъс от „Големанов“, 1966)

Стоянка Мутафова е едно истинско дарование за българския културен живот. Макар и вече на 95 години, великата българска актриса продължава да играе в театъра! Постижение, което дори й заслужи номинация за Книгата на рекордите на Гинес за най-възрастна действаща актриса в света!

Невероятната Стоянка се ражда в София през далечната 1922 година. Играла е в над 50 театрални постановки, различни филми, сериали и т.н. Партнирала си е с други големи имена като Георги Калоянчев, Георги Парцалев и Апостол Карамитев. Все дуети, които ще бъдат помнени винаги от поколения българи!

През 2016 година Стоянка доказа, че възрастта няма как да я спре. Все пак, тя е Г-жа Стихийно бедствие! Дори и на 94-годишна възраст, тогава великата актриса осъществи театрално турне в различни държави – САЩ, Канада, Германия, Холандия, Швейцария и Англия. Българи от два континента получиха възможността да се насладят на живо на една от най-великите ни актристи за всички времена!

Нищо чудно, че тя е кандидат за Гинес. Няма друга актриса в света, която на тези години да обикаля света и да изнася представления! Стоянка е истински световен феномен!

В това видео можете да видите откъс от участието на Стоянка Мутафова във филма “Големанов” от 1966 година. Тук на своите екрани ще видите и покойният Георги Парцалев, който също винаги ще бъде сред големите любимци на България!

Господ здраве да ти дава, Стоянка Мутафова! България те обича и цени! Велика си!

Ако ви е харесало, това което видяхте, моля да го СПОДЕЛИТЕ с приятелите си. Екипът на maimunata.com ще ви бъде благодарен!